Windows9tr.Com içinde Arama

30 Haziran 2013 Pazar

Windows 8 Programların Hangi Tarihte Yüklendiğini Öğrenme



Program Ekle Kaldır


Belirli bir masaüstü programının, Windows 8 üzerine ne zaman yüklü olduğunu öğrenmek için ufak bir ipucu vermek istiyorum arkadaşlar.Bu sayede hangi tarihlerde, hangi programların yüklendiğini öğrenebilirsiniz.Örneğin belli bir tarihte ya da belli bir zaman diliminde yüklenilen programların listesini çıkartmak istiyorsanız bunu yapmanın tek bir yolu vardır.O da Program Ekle Kaldır'da ki sütunları kullanmak.Bu yazıda hangi zaman dilimlerinde, hangi programların yüklendiğini listeleyelim.


Program Ekle Kaldır


Windows 8 üzerinde Dosya gezgini adres çubuğuna "Denetim Masası\Programlar\Programlar ve Özellikler" yazarak ya da bu yolu takip ederek "Program Kaldır ve Değiştir" penceresine ulaşın.Çoğumuzun bildiği gibi burada yüklü tüm masaüstü programlarını görebilirsiniz.Windows 8 uygulamalarını buradan göremezsiniz.Onu başka bir konuda ele alacağız.Program kaldır ve değiştir penceresinde yüklü programlar rastgele sıralanır.Bunları değiştirmek için sütunları kullanabilirsiniz.Sütunlar bize yükleme tarihine göre sıralama, boyuta göre sıralama ve sürüm numarasına göre sıralama gibi seçenekler sunuyor.


Program Ekle Kaldır


Yükleme tarihi ile yüzlerce program arasında hangi programın hangi tarihlerde yüklendiğini, ya da belirli programların belli zaman dilimlerinde filtrelenerek listelenmesini sağlayabilirsiniz.Kesin bir tarih seçebilir ya da dün, bugün, bu yıl içinde, geçen hafta, haftanın başında, çok uzun zaman önce gibi seçenekleri kullanabilirsiniz.


Program Ekle Kaldır


Boyut ise bize çok daha farklı avantajlar sağlıyor.Uygulamaları boyutlarına göre sıralayarak çok büyük programları hemen tespit edebilir ve bilgisayarımızda yer açmak için kaldırma işlemine büyük programlardan başlayabiliriz.Burada 1 mb'tan düşük, 1 mb - 16 mb arası, 16 - 128 mb arası, 128 mb'tan büyük programları listeleyebiliyorsunuz.Ama bazı programlar Windows 8'e boyut bilgisini vermiyor.Örneğin Chrome, Opera, Windows Live Temel parçalar gibi... Bu tür programları bulmak için belirtilmemiş filtresini işaretlemeniz gerekiyor.Diğer yönden bakarsan boyut göstermeyen bütün programları bu yöntemle listelenebilir.Kısacası bu ipucunun işinize yarayacağını düşünerek bu kısa yazıyı hazırladım.Umarım işinize yarar.İyi bloglar.






Devamını oku...

Bilgisayarın Çalışma Süresini Detaylı İnceleme



Bilgisayar


Düzenli olarak bilgisayarı kapatmak daha iyi midir ? Bu sorunun ne bir cevabı yok ne yazık ki.Ama Windows her zaman yeniden başladığında daha iyi performans sergileyen bir işletim sistemi olmuştur.Bu yüzden bazen bilgisayarınızı uyku durumda bırakmak yerine tamamen kapatmak çok daha iyi olacaktır.Çalıştığı sürece kullanılan programlardan ve yapılan eylemlerden dolayı Windows yavaşlama ve performans kaybetme gibi sorunları ortaya çıkartıyor.Sisteminizin hangi tarihlerden ve hangi sürelerde çalıştığını, ne zaman kapandığını ve ne zaman açıldığını, ne zaman uyku durumuna geçtiği gibi eylemleri izleyebileceğiniz Nirsoft'un geliştirdiği harika bir yazılım var.TurnedOnTimesView adlı ufak yazılım Windows işletim sisteminin olay günlüğünü analiz eden basit bir programdır.Bilgisayarınızın açık olduğu zaman aralıklarını tespit eder ve ayrıntılı bilgi görüntüler.Resmi sayfasından ücretsiz olarak TurnedOnTimesView'i indirip kullanmaya başlayabilirsiniz.


TurnedOnTimesView


Bilgisayarınızın açık olduğu dönemlerde, genel olarak çalışma sürelerini yani başlangıç saati, kapatma zamanı, çalışma süresi, kapanma nedeni, kapatma tipi, kapatma işlemi ve kapatma kodunu görüntüleyebilme yeteneğine sahiptir.En güzel özelliği ise ağ üzerinden bağlı bilgisayarların olay günlüğünü de okuyarak, ağdaki bilgisayarların çalışma zamanı hakkında detaylı bilgileri de uzaktan alabilmesidir.


TurnedOnTimesView


Dilerseniz TurnedOnTimesView programının verdiği bilgileri HTML, TXT, XML ve CSV olarak kaydedebilirsiniz.TurnedOnTimesView Xp, Vista, 7 ve Windows 8 üzerinde sorunsuz çalışmaktadır.Program kurulum gerektirmiyor.İndirdiğiniz taktirde sadece dosyasını çalıştırın ve kullanmaya başlayın.Çalışma sürelerini izlemeniz için tavsiye edebileceğim bir programdır.İyi bloglar.






Devamını oku...

Windows 8 Sistem Gereksinimleri Nelerdir ?

Bilgisayarınızda Windows 8 çalıştırmak istiyorsanız, aşağıdakiler gereklidir:
  • İşlemci: 1 gigahertz (GHz) veya daha hızlı işlemci ve PAE, NX ve SSE2 desteği (daha fazla bilgi)
  • RAM: 1 gigabayt (GB) (32 bit) veya 2 GB (64 bit)
  • Sabit disk alanı: 16 GB (32 bit) veya 20 GB (64 bit)
  • Graphics card: (Grafik kartı:) WDDM sürücülü Microsoft DirectX 9 grafik cihazı

Additional requirements to use certain features: (Belirli özellikleri kullanmaya yönelik ek gereksinimler:)

  • Dokunmayı kullanmak için, çok noktalı dokunmayı destekleyen bir tablet veya monitör gereklidir (daha fazla bilgi)
  • Windows Mağazası'na erişmek ve uygulama indirip çalıştırmak için etkin bir Internet bağlantısı ve en az 1024 x 768 ekran çözünürlüğü gereklidir
  • Uygulamaları kullanmak için en az 1366 x 768 ekran çözünürlüğü gereklidir
  • Internet erişimi (ISP ücretleri uygulanabilir)
  • Güvenli önyükleme, UEFI v2.3.1 Errata B'yi destekleyen bellenim gerektirir ve UEFI imza veritabanında Microsoft Windows Sertifika Yetkilisi'ne sahiptir
  • Bazı oyunlar ve programlar en iyi performans için DirectX 10 veya daha yükseği ile uyumlu bir grafik kartı gerektirebilir.
  • Bazı özellikler için Microsoft hesabı gerekir
  • DVD izlemek ayrı bir kayıttan yürütme yazılımı gerektirir (daha fazla bilgi)
  • Windows Media Center lisansı ayrı satılır (daha fazla bilgi)
  • BitLocker To Go USB flash sürücü gerektirir (yalnızca Windows 8 Pro)
  • BitLocker Güvenilir Platform Modülü (TPM) 1.2 veya bir USB flash sürücü gerektirir (yalnızca Windows 8 Pro)
  • Client Hyper-V, ikinci düzey adres çeviri yetenekleri (SLAT) ve 2 GB ek RAM'i olan 64 bit bir sistem gerektirir (yalnızca Windows 8 Pro)
  • Windows Media Center'da canlı TV oynatmak ve kaydetmek için bir TV alıcısı gerekir (yalnızca Windows 8 Pro Paketi ve Windows 8 Media Center Paketi)
  • Ücretsiz Internet TV içeriği coğrafi konuma göre değişir, bazı içerikler için ek ücret gerekebilir (Yalnızca Windows 8 Pro Paketi ve Windows 8 Media Center Paketi)
Bilgisayarınızın bu gereksinimleri karşılayıp karşılamadığını denetlemek için Yükseltme Yardımcısı'nı çalıştırabilirsiniz.
Devamını oku...

29 Haziran 2013 Cumartesi

İnternet Explorer 11 ' in Özellikleri Detaylı İnceleme




Microsoft’un geliştiricilere yönelik etkinliği BUILD kapsamında ortaya çıkan bir başka önemli bilgi de Internet Explorer’a yönelik oldu. Şu an 10. Sürümü ile kullanımda olan ve Windows 8.1 ile birlikte hem sekme yönetimi hem de yeni teknolojilere destek gibi çeşitli açılardan önemli güncellemelere sahip 11. Sürümü pazara girecek Internet Explorer, Windows 8.1’in dışında Windows 8 ve Windows 7’de de en güncel sürüme yükseltilecek. 
BUILD süresinde konuşulan bilgilere göre Internet Explorer 11, Windows 7 için de kullanıma sunulacak. Üç boyutlu görüntüler ve video yayınları için daha yüksek performans vaad eden Internet Explorer 11, performans tarafındaki gelişimleri WebGL ve MPEG Dash gibi standartlara gelen destekten sağlıyor. 2000’lerin başlarında pazar payı %95’lere kadar tırmanan ancak daha sonrada sürekli pay kaybeden ve gelinen nokta itibariyle Google Chrome ve Apple Safari gibi güçlü rakiplere karşı daha güçlü bir duruş sergilemesi gereken Internet Explorer’ın en son sürümü olan 10. Versiyon, tüm Internet Explorer ailesi arasında da en düşük pazar payına sahip versiyonlardan bir tanesi olarak gösteriliyor. Eski bilgisayarların kullanım yaygınlığına bağlı olarak Internet Explorer 8 ve 9’un daha sık kullanıldığı tarayıcının 11. Sürüm ile birlikte yeniden yükselişe geçeceği ve içerdiği modern teknolojiler ve yeni özelliklerle ciddi gelişim kaydedeceği belirtiliyor.

Microsoft’un resmi blogunda detaylarını duyurduğu Internet Explorer 11, hızlı ve akışkan arayüzüyle dikkat çekiyor. Daha hızlı sayfa yüklemesi, daha iyi bir dokunmatik performans, Windows cihazlarının hepsinden tarama yapabilme ve tamamen yeniden yapılandırılmış F12 geliştirici araçlarıyla öne çıkan IE11, tüm Windows cihazları ve ekran boyutları için en iyi internet deneyimini kullanıcılarına yaşatmayı amaçlıyor.




IE11 ile internette dolaşmanın sınırları daha da genişliyor. IE11 ile istediğiniz kadar seçme açabiliyor, favori sitelerinizle Windows Store uygulamalarını beraber kullanabileceğiniz yan yana taramalar ve görüntülemeler yapabiliyorsunuz. SkyDrive sayesinde IE11 üzerinde açtığınız sekmeler Windows cihazlarınız arasında senkronize oluyor. Sekmeler dışında favoriler, geçmiş, kullanıcı isim ve şifreleri gibi diğer kişisel depolamalarınız tüm Windows cihazlarınıza aynı şekilde transfer oluyor.
IE11′in en önemli özelliklerinden biri dokunmatik performansının tüm işlemlerde ön plana çıkıyor olması. Dokunmaya duyarlı olması sebebiyle zoomlama, aşağı yukarı kaydırma gibi işlemleri parmağınızla gerçekleştirebiliyorsunuz. Adres çubuğu da aynı şekilde dokunmatik olarak çalışabiliyor. Bing arama sonuçları,Windows Store uygulamaları ve site önerileri sunan adres çubuğundan aynı şekilde hava durumu ve borsa bilgilerine de çabucak ulaşılabiliyor.



IE11, yeni nesil site ve uygulamaları destekliyor. Yeni geliştirici araçları sayesinde uygulama geliştiricileri Windows cihazlarından yüksek performanslı web deneyimini yaşayabiliyorlar. Ayrıca IE11 yeni 3D, oyunlar ve medya deneyimlerini destekleyerek son teknoloji uyumlu web deneyimi için en uygun platformu yaratmaya çalışıyor. Yukarıda tanıtım videolarını izlediğiniz Internet Explorer 11′i denemek için buradan Windows 8.1 ön izleme sürümünü indirebilirsiniz.
Devamını oku...

Pil Durumu Hakkındaki Uyarı Seslerini Windows 8 'de Değiştirme



batarya


Dizüstü veya tablet bilgisayarlarda pil durumu çok önemlidir.Pil kullanımına geçtiğiniz süre boyunca sağ alt köşede küçül pil simgesi batarya durumunu size grafik olarak bildirir.Onun üstüne geldiğinizde ise yüzde olarak pil durumu görüntülenir.Pil kullanımını arttırmak için çeşitli önemler alabilirsiniz.Ama daha da önemlisi düşük pil uyarısı ve kritik pil uyarısını fark edip ona göre önlemler almak.Gerekirse kullanıma ara verip tekrar şarj etmek gerekir.Aksi halde çalışmalarınız sırasında Windows 8 otomatik olarak kapanacaktır.Sistem böyle bir durumda size batarya ile ilgili uyarı vermeye başlar.İlk alacağınız uyarı düşük pil uyarısıdır.Batarya tamamen boşalmaya başladığında ise kritik pil uyarısını alırsınız.Bu uyarılar sistemin atadığı ya da kullandığınız temanın ayarladığı bildirim sesleri ile birlikte, sağ alt köşede uyarı balonu verilir.Bu yazıda düşük ve kritik pil uyarısını bildirim seslerini özelleştirmeyi inceleyelim.


Kişiselleştirme sesler


Sistem seslerini değiştirmek için öncelikle masaüstünüze sağ tıklayıp "Kişiselleştirme" penceresini açın.Alt köşede "Sesler" sekmesine tıklayın.


Sesler


Burada düşük pil uyarısı ve kritik pil uyarısı seslerini özelleştirebilirsiniz.".waw" formatında kendinize özel bildirim sesleri ayarlayabilir ya da sistemin atadığı bildirim seslerinden birini "Gözat" sekmesini kullanarak uygulayabilirsiniz.Umarım yararlı olur.İyi bloglar.






Devamını oku...

Windows 7 ve Windows 8'de Sistem Başlangıç Sesini Kapatma



Windows başlangıç sesi kapatma


Windows başlangıç sesi varsayılan olarak açık gelir.Sistem başlarken duyabileceğiniz sadece bir ses türü vardır.Tabi özelleştirilmiş tema kullanıyorsanız sistem başlangıç sesi de değişmiş olabilir.Ama bir süre sonra bu açılış sesi size sıkıcı gelebilir ve kapatmak isteyebilirsiniz.Bir rivayete göre de sistem başlangıç sesinin, işletim sisteminin açılış hızını düşürdüğü söylenilse de bu tamamen şehir efsanesi olarak kalmıştır.Windows 7 ve Windows 8'de sistem açılış sesini kapatacağınız ayar yeri aynıdır.Şimdi sistem açılış sesini nasıl kapatabiliriz bakalım.




Adım 1: Denetim Masası Ses Ayarlarına Gidin


Windows başlangıç sesi kapatma


Dosya gezgininde "Denetim Masası\Donanım ve Ses" yolunu izleyin."Ses" sekmesinde "Sistem seslerini değiştir" yazısına tıklayın.





Adım 2: Başlangıç Sesini Kapatın


Windows başlangıç sesi kapatma


Ses ayarları penceresinde işaretlenmiş yerde bulunan "Windows başlangıç sesini çal"ın yanındaki işareti kaldırarak başlangıç sesini kapatabilirsiniz.Sonuç, başlangıç sesi olmayan sessiz ve sakin açılan bir Windows.






Devamını oku...

Bir Exe Dosyasının 32 bit Yada 64 Bit Olduğunu Öğrenme



EXE 64bit Detector


Kullanıcılar 32 ve 64 bit işletim sistemleri arasındaki farkı çoğu zaman anlayamazlar.32 ve 64 bit arasındaki farklar genelde 32 bit bir işletim sisteminde 64 bit bir programın çalışmamasında, sorunun nedeni anlaşılınca ortaya çıkar.Çünkü 64 bit destekli bir programda 32 bit programı çalıştıramazsınız.Ama tam tersi durumda sistem 32 bit programı 64 bit sistemde çalıştırabilir.Tabi ki programın 64 bit versiyonu var ise bu çok gereksiz bir durum olur ve performans kayıplarına neden olacaktır.Bir programın hangi sistemde çalıştığını bulmak için özelliklerine bakamazsınız.Bunu sistem üzerinde öğrenmenin kolay bir yolu bulunmuyor.Böyle durumlarda programınızın neden çalışmadığını öğrenmek istiyorsanız bunun çok kolay bir yolu var.Sadece bir komut penceresinde hızlı bir şekilde programınızın 32 bit mi yoksa 64 bit mi olduğunu öğrenebilirsiniz.Söz konusu yazılımın ismi EXE 64bit Detector.Buradan EXE 64bit Detector'ı indirebilirsiniz.


EXE 64bit Detector


Bu küçük araç bir komut istemi penceresinde çalışıyor.Ne yazık ki sadece yönetici olarak çalıştırmanız yetmeyecektir.O yüzden (Win+X) kısayol menüsünü kullanarak komut istemini yönetici olarak çalıştırdıktan sonra, komut istemi üzerinde EXE 64bit Detector'ün bulunduğu yolu yazıp çalıştırabilirsiniz.Aslıda EXE 64bit Detector ortalama düzey bilgisayar kullanıcılarının kullanabileceği bir programdır.Kısaca bilgi vermek gerekirse bir programın 32 ya da 64 bit olduğunu öğrenmek için EXE 64bit Detector'e "-f" komutunu kullanarak "Exe" yolunu göstermek yeterli olacaktır.Program kurulum gerektirmediği için USB bellekte taşınarak diğer bilgisayarlarda da kolayca kullanılabilir.Windows 8 64 bit üzerine test edilmiştir.Sorunsuz çalışıyor.İyi bloglar.






Devamını oku...

Ücretsiz Online Ses Kaydetme Servisi



Apowersoft Free Online Audio Recorder


İnternet artık zamanımızın büyük bir bölümünü geçtiğimiz bir ortam oldu.Bu yüzden İnternet ortamında çevrim içi olarak hizmet veren ücretsiz servislerin sayısı da arttı.Bu sayede masaüstü uygulaması kullanmadan çevrim içi bir şekilde bazı servislerin sunduğu hizmetlerden faydalanabiliyoruz.Bunlardan biride yeni keşfettiğim Apowersoft'un hazırlamış olduğu ücretsiz Online ses kaydetme servisi.Java tabanlı bu servis sayesinde Youtube ya da Facebook üzerinden izlediğimiz videoların seslerini kolayca kaydedebileceğimiz gibi kendi sesimizi de kaydedebiliyoruz.Servis tamamen ücretsiz olup çevrim içi hizmet veriyor.Siteyi ziyaret edip yaralanmak için buraya tıklayın.


Apowersoft Free Online Audio Recorder


Kullanmak için öncelikle Apowersoft Free Online Audio Recorder hizmetini veren siteyi ziyaret edin.İlk kullanımda küçük bir eklentinin çalışmasına izin vermeniz gerekiyor.Bunu bir daha sormayacaktır.Ayrıca servisin masaüstü uygulaması da bulunuyor.İsterseniz çevrim dışı da kullanmak için masaüstü uygulamasını indirebilirsiniz.Yukarıdaki izin ayarını yaptıktan sonra kullanımı oldukça basit ses kaydediciyi başlatabiliyorsunuz.Arayüzü oldukça kullanışlı.Çıktı dosyası yolunu değiştirme, kaydetme, durdurma, duraklatma, ses kontrol ve mikrofon ayarları gibi temel ayarlara hemen ulaşabiliyorsunuz.Herhangi bir sınırlama yoktur.Apowersoft Çevrim İçin (Online) ses kaydedici hizmetini hiç bir sınırlama olmadan kullanın.


Apowersoft Free Online Audio Recorder


Servis aynı zamanda kısayol tuşlarını destekleyecek kadar kalitelidir.(F6) Durdurma, (F7) duraklatma, (F10) devam etmedir.Uygulamanın masaüstü sürümü paralıdır.O yüzden servisi hızlı bir şekilde çevrim için ortamında kullanmak çok daha mantıklıdır.Apowersoft Free Online Audio Recorder masaüstü programının fiyatı 39,95 $.






Devamını oku...

VPN Kullanarak Tüm Yasaklı Sitelere %100 Girme

Daha önce yazılarımda yasaklı sitelere giriş için birçok yöntem paylaşmıştım.Ama buna rağmen Facebook sayfamız üzerinden bununla ilgili çok fazla soru geliyor.İnternet üzerindeki sitelere erişim sağlarken bazı ipler ve ülkeler engellenmiş olabilir.Böyle durumlarda Dns değiştirerek erişim sağlayamazsınız.Son seçeneğimiz başka ülkeler üzerinden yasaklı sitelere bağlanmaktır.Bunun için en sağlıklı yol VPN programlarını kullanmaktır.Eğer Windows 7 için Dns değiştirmeWindows 8 için Dns değiştirme yöntemlerini deneyip yasaklı sitelere erişim sağlayamıyorsanız ip bazlı bir engelleme söz konusu olabilir.Yazıyı okumanızda fayda var.Sizin için En iyi VPN programlarını listeliyorum.VPN programlarından tam verim almak için ücretli sürümleri denemeniz gerekiyor.Eğer ücret ödemek istemiyorsanız aşağıda listelediğim ücretsiz ama kısıtlı VPN programlarından size uygun olanı kullanabilirsiniz.

OpenVPN - Ücretsiz VPN İstemcisi
OpenVPN
OpenVPN yüksek güvenlik ve gizlilik sağlar.Yasaklı sitelere giriş için ücretsiz ve hızlı bir VPN programıdır.Windows ve Mac üzerinde kullanılabiliyor.Linux üzerinde kullanılamıyor.OpenVPN gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz bir programdır.Denemeye bu programdan başlayın.İndirmek için şuradaki sayfayı ziyaret edin.

PacketiX.NET - Ücretsiz VPN İstemcisi
PacketiX
PacketiX bir Japon VPN programıdır.Yine ücretsiz bir programdır ve kullanımı çok kolaydır.Kullanımının kolay olması diğer VPN programlarına göre avantajdır.İndirin kurun ve tüm yasaklı sitelere %100 erişim sağlayın.Windows ve Linux üzerinde çalışır.Programı indirmek için üreticinin sitesini buradanziyaret edin.

UltraVPN - Ücretsiz VPN İstemcisi
UltraVPN
UltraVPN engelli sitelere giriş yapmanızı sağlar.Fransız VPN programıdır.Diğer ücretsiz VPN programlarına göre kotasının sınırsız olması büyük avantaj sağlar.Bant genişliği hızı şebeke şartına bağlı olarak en yüksek 500 KB / s'dir.Programı indirmek için buradaki sayfayı ziyaret edin.

Hotspot Shield - Ücretsiz Popüler VPN
Hotspot Shield
Hotspot Shield dünyada en çok kullanılan ücretsiz VPN programıdır.Yasaklı siteleri açabilmesinin yanında üst  düzey güvenlik sağladığı için bu kadar popülerdir.ABD ve İngiltere merkezli bir VPN yazılımıdır.Sınırsız bant genişliği sağlar.Kullanım kısıtlaması yoktur.Reklam sıkıntısı yaşarsınız sadece.Daha önce Hotspot Shield'i burada ayrıntılı anlatmıştık.

CyberGhost - Ücretsiz VPN hizmeti
CyberGhost
CyberGhost Almanların ürettiği bir VPN programıdır.Yasaklı sitelere girmeniz için gayet hızlıdır.Daha önceleri tamamen ücretsiz olan bu servis şimdilerde aylık 10 GB trafik sınırı konulmuştur.İndirmek için üreticinin sitesini buradanziyaret edin.
Devamını oku...

Windows 8.1 Enterprise Sürümü Yeni Özellikleri



Daha öncede belirtiğim gibi Windows 8.1 güncelleştirmesi 26 haziranda yani bir aydan daha az bir sürede yayımlanacak.Bir çok yeni özelliği şimdiden kestirebiliyoruz.Ama Windows 8.1 Enterprise sürümü için bunu söylemek pek mümkün değil.Enterprise sürümdeki yeni özellikler nelerdir ? Microsoft resmi sitesinde yayımlanan bir bildiriye göre bu sürümde de bir çok yenilik olacak.Onları aşağıda listeledik.


Windows 8.1 Enterprise


Windows 8.1 Enterprise Sürümü Yeni Özelikler 





Windows 8.1 güncellemesinden sonra Enterprise sürümü için bilmeniz gereken en önemli şey tüm değişiklikleri dilerseniz geri alabilecek olmanızdır.Şimdi neler yeni bir göz atalım;





Wi-Fi hızlı çıktı alma: Windows 8.1 kablosuz desteği olan yazıcılara hiç bir ek yazılım bulunmadan bağlanabilecek ve direk olarak çıktı alabilecek.





Gizlilik (Proxy): Kesin olmamakla beraber güvenli bağlantı desteğinin geleceği söyleniyor.Tabi tam olarak ne kadar kapsamlı olduğunu şuan bilmiyoruz.





Uygulamaların güncellenmesi: Windows 8'de uygulamaları güncellemek için mağaza fayansın da bildiri çıkıyor ve biz dilersek uygulamalara gelen güncellemeleri yükleye biliyorduk.Windows 8.1 ile uygulamalar arka planda otomatik olarak yüklenecek.Tabi bu özelliği el ile güncelleme seçeneğini seçerek değiştirebiliyoruz.





Geniş bant: Geniş bant bağlantı desteği gelecek.





Vpn servisi: Tam netlik kazanmamak ile birlikte sanırım Microsoft ücretli olarak VPN servisi desteği verecek.





Şifreleme: Daha önce Windows RT ve Windows Phone 8 üzerinde bulunan aygıt şifreleme özelliği Windows 8'in tüm sürümlerinde bulunacak.





Gelişmiş İnternet Explorer: Microsoft'un popüler tarayıcısı Explorer güncelleme ile Explorer 11 olarak yeni güncelleme ile gelecek.Daha hızlı yükleme süresi, grafiklerde daha az gecikme gibi yenilikler olduğu söyleniyor.





Casus Yazılım Güvenliği: İnternet Explorer 11 ile Windows 8.1 üzerinde Anti casus yazılım aracı tümleşik gelecek.Zararlı kodlar karşıdan çalıştırılmadan engellenebilecek.





Modern UI: Başlangıç ekranında köklü değişiklikler yapılması bekleniyor.Özellikle tasarım tamamen değişebilir.





Masaüstü ve Başlat Ekranı: Windows 8.1 başlat ekranı için daha çekici arka planlar ve daha fazla renk sunacak.Uygulama listesi açıklayıcı ve bilgilendirici olacak.





Ayarlar: Windows 8.1'de çok daha kolay bir şekilde bilgisayar ayarlarına ulaşabileceksiniz.





Başlat Menüsü: Başlat menüsü Windows 8 ile birlikte tamamen kaldırılmıştı.Windows 8.1 ile başlat menüsü geri gelecek.Ama nasıl ve ne şekilde geleceği hakkında henüz kesin bir şey yok.






Devamını oku...

Windows 8 Kilit Ekranını Özelleştirme



Windows 8 kilit ekranının pek fazla özelleştirme içerdiği ve hoş bir tasarıma sahip olduğu söylenemez.Kişiselleştirme menüsünde de kilit ekranı üzerinde yapacağımız değişiklikler ve özelleştirmeler kısıtlıdır.Ama WinAero yazılımın geliştirdiği Lock Screen Customizer ile kilit ekranını özelleştirmek heme daha kolay hem daha kapsamlı.Öncelikle bu basit ama yararlı Lock Screen Customizer yazılımını indirin.Program kurulum gerektirmiyor.Sadece sisteminize uygun olanı çalıştırmanız gerekli.Yani sisteminiz 32 bit ise x86, 64 bit ise x64'ü çalıştırın.


Lock Screen Customizer


Kilit ekranı özelleştirme programı bize Arka plan görüntüsünü değiştirme, tarih dilini değiştirme, saat biçimini (12/24) olarak ayarlayabilme, renk ayarlarını yapma, arka plan resimlerini slayt halinde ekleme, oturum açma mesajı bırakma ve ekran kilidini hızlı bir şekilde devre dışı bırakabilme gibi özelleştirmeler sunuyor.Kısacası programın en güzel özelliği kilit ekranında birden fazla görüntüyü slayt halinde gösterebilmesi ve tarih zaman ayarlarını detaylı yapabilmesidir.Bu özelliklerin Windows 8.1 güncellemesi ile gelmesi bekleniyorsa da siz daha önceden kolaylıkla bu gelişmiş özelliklere sahip olabilirsiniz.İyi bloglar.






Devamını oku...

Yasaklı Sitelere Giriş İçin Bütün Yöntemler



yasaklı sitelere giriş


Merhaba arkadaşlar.Windows üzerinde yasaklı sitelere giriş için bir çok yöntem bulunmasına rağmen hala bazı sitelere ulaşmakta sorun yaşayan kullanıcılar var.Bu yazıda daha önce yazdığım makalelerin hepsini toplayarak yasaklı sitelere giriş için tüm yöntemleri paylaşmak istiyorum.Böylece blog üzerinde soru geldiği zaman bu yazının linkini verip daha kolay çözüm bulmanızı sağlayabileceğim.Umarım yararlı olur.











Belki bilmiyenler vardır diye anlatıyorum.Youtube gibi Mahkeme kararıyla engellenen sitelere girmek için en bilindik yöntem Dns değiştirmedir.Türk telekomun Dns'lerini kullandığınız sürece, engellenen sitelere erişemiceksiniz.







Bilgisayarımızın sağ alt köşesindeki simgelerden ekran şeklinde olan'a sağ tıklayın (sağdaki gibi)




yasaklı sitelere giriş


'Ağ ve Paylaşım Merkezi'ni Aç'a basın;


yasaklı sitelere giriş


Açılan pencerede 'Yerel ağ bağlantısı'na tıklayın.(Resimde sarı ile işaretli)


yasaklı sitelere giriş


Yerel ağ bağlantısı penceresinden 'Özellikler'e tıklıyoruz.


yasaklı sitelere giriş


Açılan pencerede 'İnternet protokolü sürüm 4'ü seçiyor ve 'Özellikler'e basıyoruz.


yasaklı sitelere giriş


Burada 'Aşağıdaki sunucu DNS adreslerini kullan'ı aktif ediyoruz ve DNS adresimizi giriyoruz.Artık engelli sitelere diğer sitelere eriştiğiniz gibi problemsiz erişebileceksiniz.Resimdeki DNS adresi son zamanlarda popüler olan Google'ın dns adresidir.Çok hızlıdır,bende kullanıyorum.







Girebileceğiniz örnek DNS adresleri;





Google DNS;


8.8.8.8


8.8.4.4


Open DNS;


208.67.222.222


208.67.220.220















yasaklı sitelere giriş


Bildiğiniz gibi Windows 8 ingilizce olarak çıktı ve birçok şey farklı.Windows 7 kullanmaya alışanlar Windows 8 kullanırken zorlanabilir.Türkçesi ve kararlı sürümü çıkana kadar Dns değiştirip yasaklı sitelere girelim.





Sağ alt köşedeki ağ icon'una sağ tıklayıp 'Open Network and Sharing Center' ı seçin.


yasaklı sitelere giriş


Açılan pencerede "Connection" yazan yerin karşısındaki bağlantı ismine tıklayalım,


yasaklı sitelere giriş


Gelen pencerede "Properties"e tıklıyoruz,


yasaklı sitelere giriş


'Internet Protocol Versiyon 4 (TCP/IPV4)' e "Properties"e basın,


yasaklı sitelere giriş


Aşağıdaki ekranda Dns ayarlarınızı yapabilrisiniz,


yasaklı sitelere giriş


Open Dns adresi : 


208.67.222.222



yasaklı sitelere giriş


Daha önce yazılarımda yasaklı sitelere giriş için birçok yöntem paylaşmıştım.Ama buna rağmen Facebook sayfamız üzerinden bununla ilgili çok fazla soru geliyor.İnternet üzerindeki sitelere erişim sağlarken bazı ipler ve ülkeler engellenmiş olabilir.Böyle durumlarda Dns değiştirerek erişim sağlayamazsınız.Son seçeneğimiz başka ülkeler üzerinden yasaklı sitelere bağlanmaktır.Bunun için en sağlıklı yol VPN programlarını kullanmaktır.Eğer Windows 7 için Dns değiştirme, Windows 8 için Dns değiştirme yöntemlerini deneyip yasaklı sitelere erişim sağlayamıyorsanız ip bazlı bir engelleme söz konusu olabilir.Yazıyı okumanızda fayda var.Sizin için En iyi VPN programlarını listeliyorum.VPN programlarından tam verim almak için ücretli sürümleri denemeniz gerekiyor.Eğer ücret ödemek istemiyorsanız aşağıda listelediğim ücretsiz ama kısıtlı VPN programlarından size uygun olanı kullanabilirsiniz.





OpenVPN - Ücretsiz VPN İstemcisi


OpenVPN


OpenVPN yüksek güvenlik ve gizlilik sağlar.Yasaklı sitelere giriş için ücretsiz ve hızlı bir VPN programıdır.Windows ve Mac üzerinde kullanılabiliyor.Linux üzerinde kullanılamıyor.OpenVPN gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz bir programdır.Denemeye bu programdan başlayın.İndirmek için şuradaki sayfayı ziyaret edin.





PacketiX.NET - Ücretsiz VPN İstemcisi


PacketiX


PacketiX bir Japon VPN programıdır.Yine ücretsiz bir programdır ve kullanımı çok kolaydır.Kullanımının kolay olması diğer VPN programlarına göre avantajdır.İndirin kurun ve tüm yasaklı sitelere %100 erişim sağlayın.Windows  ve Linux üzerinde çalışır.Programı indirmek için üreticinin sitesini buradan ziyaret edin.





UltraVPN - Ücretsiz VPN İstemcisi


UltraVPN


UltraVPN engelli sitelere giriş yapmanızı sağlar.Fransız VPN programıdır.Diğer ücretsiz VPN programlarına göre kotasının sınırsız olması büyük avantaj sağlar.Bant genişliği hızı şebeke şartına bağlı olarak en yüksek 500 KB / s'dir.Programı indirmek için buradaki sayfayı ziyaret edin.





Hotspot Shield - Ücretsiz Popüler VPN


Hotspot Shield


Hotspot Shield dünyada en çok kullanılan ücretsiz VPN programıdır.Yasaklı siteleri açabilmesinin yanında üst  düzey güvenlik sağladığı için bu kadar popülerdir.ABD ve İngiltere merkezli bir VPN yazılımıdır.Sınırsız bant genişliği sağlar.Kullanım kısıtlaması yoktur.Reklam sıkıntısı yaşarsınız sadece.Daha önce Hotspot Shield'i burada ayrıntılı anlatmıştık.





CyberGhost - Ücretsiz VPN hizmeti


CyberGhost


CyberGhost Almanların ürettiği bir VPN programıdır.Yasaklı sitelere girmeniz için gayet hızlıdır.Daha önceleri tamamen ücretsiz olan bu servis şimdilerde aylık 10 GB trafik sınırı konulmuştur.İndirmek için üreticinin sitesini buradan ziyaret edin.







SafeIP İle Yasaklı Sitelere Giriş Yapma




SafeIP


İnternet artık güvenilmez, yasaklarla dolu siteler ve topluluklardan oluşan bir yer haline geldi.Bu yazıda her türlü yasaklı siteye girmek için nasıl bir yol izleyebiliriz onu ele alacağız.Öncelikle yasaklı sitelere girmenin bir den çok yolu olduğunu unutmayın.Bunlardan en kolayı youtube sitesine yasak gelmesi ile aşina olduğumu DNS adresini değiştirerek engeli aşmaktır.Windows 7'de yasaklı siteler girmek için DNS değiştirmeye buradan, Windows 8 için ise şuradan bakabilirsiniz.Ama bu her zaman işe yaramaz.Çünkü son yıllarda yasaklı sitelerin bir bölümüne ulaşmak için DNS değiştirmekte fayda etmemektedir.O yüzden kullanıcılar Proxy ve Vpn yöntemlerine yönelmiştir.Vpn programlarında en büyük sorun her zaman hız olmuştur.Ama bunun yanında log tutuyor mu, arayüzü hızlı ve kullanışlı mı ve sınır var mı gibi sorular da önemlidir.Daha önce benzer programlar olan SecurityKISSSurf Anonymous Free ve Hotspot Shield'i anlatmıştık.Bu yazıda SafeIP adlı programdan bahsedeceğiz.


SafeIP


SafeIP adlı güvenli İnternet sağlayacak ve yasaklı sitelere girecek programı tanıyalım.Ücretli ya da ücretsiz programı indirmek için buradaki sayfayı ziyaret edin.SafeIP sadece sizi engelli sitelere ulaştırmakla kalmıyor aynı zamanda güvenli bir İnternet sunuyor.Bu sayede etkileşimde olduğunuz siteler ya da başka kaynaklara İp adresinizi ve konum bilginizi ulaştırmamış oluyorsunuz.SafeIP programını diğerlerinden ayıran en dikkat çekici özellik ABD, İngiltere, Fransa, Kanada, Hong Kong, Avusturalya, Polonya, İtalya, Almanya ve Hollanda gibi çok çeşitli ülkeler üzerinden bağlanıyormuş gibi gösterebilmektir.Diğer programlarda bu kadar çeşit ülke bulunmuyor.Aynı zamanda Türkçe Dil desteğininde bulunması çok büyük ayrıcalık.


SafeIP


Sadece güvenli İnternet ve yasaklı sitelere ulaşma imkanı sağlamıyor tabi ki.Ayarlar bölümünde Malware koruması, reklam engelleme sistemi, çerez izleme koruması, yönlendirilen Url koruması, tarayıcı kimlik koruması, dakika ayarlı otomatik IP döndürme özelliği ve DNS koruma gibi seçenekleri de bulunuyor.Diğer programlara göre büyük bir artıdır.Ek koruma özelliklerini kendinize göre ayarlar bölümünde düzenleyebilirsiniz.


SafeIP


SafeIP ücretsiz ve ücretli iki versiyondan oluşuyor.Ücretli versiyonda ek olarak hız artışı, WİFİ koruma ve yüksek gizlilik gibi özellikler var.Ücretsiz versiyonda ise hız için endişe etmenize gerek yok.Denediğim VPN programlarına denk bir hızda.Hatta bazılarından çok daha hızlı.Windows XP, Vista, 7 ve Windows 8'in 32 - 64 bit sürümlerinde sorunsuz çalışmaktadır.İyi bloglar.







En Popüler VPN Programı İle Sınırsız Yasaklı Sitelere Giriş






yasaklı sitelere giriş


Çoğu insanın bildiği gibi 22 Ağustos 2011'den sonra internet erişimimiz devlet tarafından bir takım kısıtlamalara maruz kalacak.Bu kısıtlamaların en iyi hali olan Standart paket, şimdilerde adı mevcut durum olarak değiştirilse de benim tabirimle büyük bir insanlık ayıbıdır.Bu engeli aşmanın elbetteki bir yolu var.Windows 7 de DNS değiştirerek ile giremediğimiz sitelere ücretsiz bir VPN hizmetinden faydalanarak ulaşabiliriz.Şimdiye kadar VPN büyük şirketlerin bilgilerini korumak için kiraladığı bir hizmetti.22 Ağustos 2011'den sonra bizde sıkça bu hizmeti kullanmaya başlayacağız.Windows 7 için aşağıda tanıtacağım VPN programı ile hem yasaklı sitelere ulaşabileceksiniz, hemde İnternet geçmişinizi gizlemiş olacaksınız.


yasaklı sitelere giriş





yasaklı sitelere giriş


Programımızın ismi Hoststop Shield.Hotspot Shield, Tüm Web Geçmişinizi gizler.Hoststop Shield ile web işlemleri (Alışveriş, Form doldurma, indirmeler) "HTPPS" üzerinden güvenli bir şekilde yapılır.Kimliğiniz korunur.Hoststop Shield Online kimliğinizi (İP) ve ISS'yi görünmez yapar.YAsaklı sitelerin tamamına da güvenli erişiminizi sağlar.HostStop Shield en son VPN teknolojinsini kullanır.Windows 7'de Hostspot Shield'i kullanarak yasaklı (engelli) sitelere erişmek için buraya tıklayarak programı bilgisayarınıza indirin.Upload Rapidshare'a yapılmıştır.






Devamını oku...
< >
back to top