Windows9tr.Com içinde Arama

25 Haziran 2013 Salı

İpucu, Windows Defender Antivirüs Kullanımı



Windows Defender


Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 8'i kullanıyorsanız o zaman 3. parti bir virüs programı kullanmanız gerekmez.Çünkü kullanıcılar için zaten yeni sistemle birlikte gelen bir antivirüs programı bulunuyor.Windows 7'de bulunan defender ile Windows 8'de bulunan aynı değildir.Çünkü Windows 7 defender sadece casusu yazılımlar ve kötü amaçlı yazılımları temizler.Oysa yeni işletim sisteminde bulunan Windows defender gerçek zamanlı korumaya sahip virüs, casus yazılım ve kötü amaçlı yazılım temizleme aracıdır.Bu yazıda nasıl kullanılacağını inceleyelim.





Windows Defender'ı Başlatma


Windows Defender Açma


Başlatmak için arama özelliğini kullanabilirsiniz.Ya da eylem merkezi üzerinden de başlatılabilir.Ama arama özelliği ile daha kolaydır."Win+F" tuşuna basıp arama kutusuna "Defender" yazarak başlatabilirsiniz.Uzun zamandır açılmadıysa program size ünlem işaretli bir tarama uyarısı verecektir.Aslında programın açıklayıcı bir arayüze sahip olması kullanıcılar açısından büyük avantaj.Çünkü üç türlü uyarı alıyorsunuz.





Kişisel Bilgisayar Durumu: Korumalı 


Windows Defender Korumalı


Gerçek zamanlı koruma, Virüs ve casus yazılım tanımlarında bir sorun yok ise bilgisayar durumu korumalı olarak yani sorun yok olarak belirtilecektir.Bu durumda yapmanız gereken bir şey yok.





Büyük Olasılıkla Korunmuyor


Windows Defender Korunmuyor


Bu uyarı bilgisayarınızın uzun zamandır Windows Defender ile tarama yapılmadığı anlamına geliyor.Tarama yaparak korumalı duruma geçebilirsiniz.Ya da güncelleme yapılmamışsa yine buna benzer bir uyarı ile karşılaşırsınız.





Kişisel Bilgisayar Durumu: Korunmuyor


Windows Defender Tehlikede


Bu uyarı ile karşılaşırsanız acilen gerçek zamanlı korumayı açmanız ya da 3. parti bir virüs programı kurmanız gerekiyor.Çünkü bilgisayarınız korunmasız durumda ve saldırılara açıktır.





Gerçek Zamanlı Korumayı Açın


Windows Defender Gerçek zamanlı Koruma


Casus yazılımların ve olası istenmeyen yazılımların bilgisayarınıza bulaşmasını engellemek için, Windows Defender gerçek zamanlı korumasını açın ve gerçek zamanlı koruma seçeneklerinin tümünü seçin. Gerçek zamanlı koruma, casus yazılımlar ve olası istenmeyen yazılımlar kendilerini yüklemeyi veya bilgisayarınızda çalışmayı denedikleri zaman sizi uyarır. Ayrıca programlar önemli Windows ayarlarını değiştirmeye çalışırsa da uyarı alırsınız.





El İle Windows Defender'da Tarama Yapma


Windows Defender tarama


Tarama yapmak çok kolaydır.Ana sayfada tarama yapmak için seçeneklerden herhangi birini seçip, "Şimdi tara" diyerek hızlı bir şekilde sistem taraması yapabilirsiniz.Üç tarama seçeneği vardır.




  • Hızlı - Bilgisayarınızın en savunmasız alanları hızlı bir şekilde taranır

  • Tam - Bilgisayarınız daha derinlemesine taranır.Daha uzun sürer

  • Özel - Belirttiğiniz konumlar taranır





Eğer Özel seçeneğini seçerseniz aşağıdaki gibi bir pencere ile karşılaşacaksınız.


Windows Defender tarama


Tarama yapmak istediğiniz sürücüyü ya da alanları siz belirleyerek özel tarama yapabilirsiniz.





El İle Windows Defender Güncelleme


Windows Defender Güncelleme


Arayüzde güncelleme denetlemek için "Güncelleştir" sekmesine giderek güncelleme yapabilirsiniz.Ama zaten bunu sık sık yapmanız gerekmez.Çünkü işlem merkezi size bu konuda gerekli uyarıları yapacaktır.Güncelleme olduğunda işlem merkezi uyarı verecektir.





Windows Defender Ayarlarını Yapılandırma


Windows Defender Yapılandırma


Ayarlar bölümünde en önemli olan gerçek zamanlı korumanın açık olup, olmamasıdır.Gerçek zamanlı korumayı açık tutmanızı tavsiye ederim.Çünkü sisteminizi an itibari ile korur, virüs, casus yazılım ve kötü amaçlı yazılımlara anında müdahale eder.Diğer önemli ayarlar ise "Gelişmiş sekmesine bulunuyor.Burada güvenliği daha da artırmak için işaretlenmesi gerekenler bazı önemli ayarlar bulunuyor.Örneğin "Arşiv dosyalarını tara" seçeneği sıkıştırılmış (.zip veya .cab gibi) dosyaları da açıp tarama yapar.Ya da çıkarılabilir sürücüleri tarama seçeneği, bilgisayarınıza bağlanan flash bellek ya da Usb harici disklerde de tam koruma sağlar.





SONUÇ:





Windows Defender Antivirüs programı kesinlikle piyasada bulunan popüler antivirüs programları ile eşdeğer bir güvenlik statüsüne sahiptir.O yüzden 3.parti bir program kullanmadan Windows Defender ile emin ellerdesiniz.Ayrıca programın işlem merkezi ve Windows 8 ile tam uyumlu çalıştığını da unutmayın.Herhangi bir sorunda işlem merkezinden ya da Windows 8 bildirim uyarısından haberdar olacaksınız.Bu konu hakkında görüş ve sorularınızı yorum ile belirtebilirsiniz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

< >
back to top