Windows9tr.Com içinde Arama

27 Haziran 2013 Perşembe

Windows 8'in Sürümünü Nasıl Öğrenirim



Bir arkadaşımız böyle bir soru yöneltmiş.Bir bilgisayarda yüklü Windows 8 sürümünü nasıl öğrenebileceğini sormuş.Bu sorunun birden fazla cevabı var.Çünkü hangi sistem olduğunu bir çok farklı yerden öğrenebiliyorsunuz.Bilgi gerektiren bir çözümü yoktur ama yinede cevaplanması gereken bir sorudur.O yüzden bu yazıda yüklü sistemin hangi versiyon olduğunu öğrenmek için bir takım yolları inceleyelim.





Yöntem 1: Sistem Penceresi İle Öğrenme


Windows 8 Sistem


En çok bilinen ve kullanılan yöntemdir.Denetim masası üzerinde "Sistem ve Güvenlik" kategorisi içindeki "Sistem" sekmesine tıklayın.Ya da alternatif olarak masaüstü üzerinde "Bilgisayarım" ikonuna sağ tıklayıp "Özellikler"e basarak da sistem penceresine ulaşabilirsiniz.


Windows 8 Sistem


Resimde görüldüğü gibi Windows 8 Pro sürümünü öğrenmekle kalmadık ayrıca sistem türünün "64 bit İşletim sistemi, X64 tabanlı işlemci" olduğunu da öğrenmiş olduk.Sistem sürümü ile birlikte 32 ya da 64 bit olup olmadığına da buradan bakabilirsiniz.Yalnız sürüm numarası ve yapı numarası ile ilgili bir bilgi burada görüntülenmiyor.





Yöntem 2: Kilit Ekranı Üzerinde (Sadece Windows 7)


Windows 7 kilit ekranı


Hala Windows 7 kullanıyor iseniz kilit ekranı üzerinde Windows sürümünün yazılı olduğunu göreceksiniz.Ne yazık ki bu Windows 8'de görüntülenmiyor.Yeni sistemin kilit ekranı baştan aşağı yeniden tasarlanmıştır.





Yöntem 3: Winver Komutu İle Öğrenme


Winver


Bu da farklı ve pek bilinmeyen bir yöntemdir.Çalıştır kutusuna ulaşmak için (Win + X) gizli yardımcı menüyü açın ve çalıştır kutusuna "Winver" komutunu yazın.


Winver


Burada sürümün Windows 8 Pro olduğu görüntüleniyor.Ayrıca sürüm ve yapı numarasını ancak buradan görüntüleyebiliyorsunuz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

< >
back to top