Windows9tr.Com içinde Arama

24 Haziran 2013 Pazartesi

Windows 8 Başlangıç Ekranı Sabitleme Nasıl Kullanılır



Başlangıç Ekranı


Heni başlat ekranı şimdiye kadar tartışma olmuş Windows 8'in en tartışmalı özelliğidir.Aslında başlat ekranına karşı olanlar kadar artık ona sahip çıkan ve öven bir toplulukta oluşmuş durumda.Çünkü arkadaşlar başlat ekranı gerçekten harika bir yenilik ve kesinlikle kaldırılması veya bir sonraki sürümde eklenmemesi çok kötü olacaktır.Bu yazıda program, uygulama ve hatta denetim masası ögelerini bile başlat ekranına nasıl sabitleneceğini inceleyelim.Yani sabitlenecek her şey ve sabitleme özelliğinin nasıl kullanılacağını yazıyı okuyarak öğrenebilirsiniz.Windows 8 ile yeni tanışanlar için bir nevi başlat ekranı eğitimi diyebiliriz.




Windows 8 Uygulamaları Sabitleme


Başlangıç Ekranı Tüm Programlar


Bunu gerçekleştirmek oldukça basittir.Öncelikle sabitlemek istediğiniz uygulamayı bulun.Başlat ekranına giriş yaptığınızda sağ tıklayın ve sağ alt köşedeki "Tüm uygulamalar"a basın.Yüklediğiniz tüm uygulamaları burada görebilirsiniz.


Başlangıç Ekranına Sabitle


Başlat ekranında fayansını görmek istediğiniz uygulamanın üzerine sağ tıklayın ve "Başlangıç ekranına sabitle" tuşuna basın.Hepsi bu kadar.Bir uygulamayı başlat ekranından kaldırmak içinse fayansın üzerine sağ tıklayın ve "Başlat ekranından ayır" tuşuna basın.





Masaüstü Programlarını Sabitleme


Başlangıç Ekranına Sabitle


Programları başlat ekranına sabitlemek için onlara sağ tıklayıp "Başlangıç ekranına sabitle" demeniz yeterlidir.Örneğin masaüstü programlarının kısayolları var ise onlara da sağ tıklayıp başlat ekranına ekleyebilirsiniz.


Başlangıç Ekranına Sabitle


Ya da arama yaparak dilediğiniz programı sabitlersiniz.





Klasör ve Ağ Bilgisayarlarını Sabitleme


Başlangıç Ekranına Sabitle


Yine aynı şekilde sık kullandığınız yada ağdaki bir bilgisayarı başlat ekranına sabitleyin.


Başlangıç Ekranına Sabitle


Ağ bilgisayarları için "Bilgisayarım"da sağ bölümde bulunan ağ sekmesine tıklayın.Ağ bilgisayarını sağ tıklayıp ekleyin.Başlat ekranının en sonuna fayans olarak eklendiğini göreceksiniz.





En Sevdiğiniz Web Sitelerini Sabitleyin


Başlangıç Ekranına Sabitle


Windows 8 başlat ekranına sevdiğiniz ve sık ziyaret ettiğiniz siteleri de koyabilirsiniz.Yalnız ne yazık ki kullanmak için sadece İnternet Explorer olması gerekiyor.Bunu yapmanın en kolay yolu sabitlemek istediğiniz sitede sörf yapmaktır.Sitede dolaşırken sağ üst köşedeki ayarlar ikonuna basıp "Başlangıç ekranına sabitle" tuşuna basın.


Başlangıç Ekranına Sabitle


Sabitlemeyi onaylayın.


Başlangıç Ekranına Sabitle


Ve sabitlendiğini göreceksiniz.Ayrınca kısayol tuşu ile de sevdiğiniz bir siteyi başlat ekranına ekleyebilirsiniz.Bunun için (Alt + X) tuşlarına aynı anda basmanız yeterli olacaktır.





Denetim Masası Ögelerini Sabitleme


Başlangıç Ekranına Sabitle


Yine aynı şekilde denetim masası ögelerini de başlat ekranına sabitleyebilirsiniz.Bunun yapmak için bir örnek verelim.Örneğin Güvenlik duvarını sık kullanıyorsunuz ve başlat ekranında bir fayansı olması size kolaylık sağlayacak.O halde denetim masasında "Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik" yolunu izleyin.Güvenlik duvarına sağ tıklayın ve "Başlangıç ekranına sabitle" deyin.Artık onun başlangıç ekranında olduğunu göreceksiniz.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

< >
back to top