Windows9tr.Com içinde Arama

25 Haziran 2013 Salı

Windows 8 Başlat Ekranına Erişmenin 6 Farklı Yolu



Başlat ekranı


Başlat ekranı Windows 8'deki en önemli yenilik.Bu konuda onlarca yazı yazdık.Unutmadan hatırlatalım 26 hazirandan sonra Windows 8.1 güncellemesi ile başlat ikonu geri gelecektir.Bu yazıda başlat ekranını açmanın 6 farklı yolundan bahsedeceğiz.Yeni sistemin en güzel yanı bir çok şeye birden fazla şekilde erişebiliyor olmamızdır.Kısayollar kullanıcılar tarafından her zaman tercih edilen, sık kullanılan yollar olmuştur.Şimdi başlat ekranına erişmek için farklı yolları belirleyelim.




1-Klavye Kısayolu 


Başlat Ekranı Kısayolları


Klavye kısayolu ile başlat ekranının tek bir tuşa basarak açabilirsiniz.Bunu yapmak en kısayol'dan ulaşmak demektir.Klavyede Ctrl ve Alt tuşları arasında bulunan Windows logolu tuşa bastığınızda başlat ekranını açabilirsiniz.Aynı zamanda bu tuş tekrar kapatmak içinde kullanılabiliyor.





2-Alt sol köşe fare ile


Başlat Ekranı Kısayolları


Fareyi alt sol köşeye dayadığınızda başlat ekranı için ufak bir gizli ikon görüntülenir.Bu ikona basarak buradan açabilirsiniz.Windows 8.1 ile bu yöntemin değişip değişmeyeceği henüz belli değil.Ama bu da en kısayollar'dan biridir.





3-Uygulama Önizleme Yardımcısı İle


Başlat Ekranı Kısayolları


Herhangi bir uygulama ve ya kişisel ayarlar açık ise sol üst köşeden fare yardımı ile bunlar görüntülenir.Buradan dondurulmuş uygulamaları açıp kaldınız yerden devam edeceğiniz gibi aynı zamanda en alt tarafta bulunan ikona basarak başlat ekranını görüntüleyebilirsiniz.





4-Sağ Yardımcı (Charm) Bar İle Açma


Başlat Ekranı Kısayolları


Sağ tarafta yardımcı bir bar bulunuyor.Bu yardımcı barı fare yardımı ile üstten ve alttan açabilirsiniz.Yardımcı bar üzerinde "Başlangıç" yazan Windows logolu sekmeye tıklayarak yine kısayol'dan açabilirsiniz.





5- Görev Yöneticisi Kısayol


Başlat Ekranı Kısayolları


Daha önce burada anlattığımız yöntem ile görev yöneticisi üzerine bir başlat ekranı kısayolu oluşturarak açabilirsiniz.





6-Masaüstü Kısayolu İle


Başlat Ekranı Kısayolları


Yine masaüstünüze indireceğiniz bir ".exe" dosyası ile basit bir şekilde program açar gibi kısayol ikonunu masaüstünüz'de bulundurabilirsiniz.Dosyayı buradan indirin.Aynı şekilde 5. yöntemde anlatılan yöntemi bu kısayolu tutup görev çubuğuna sürükleyerek'de sağlayabilirsiniz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

< >
back to top