Windows9tr.Com içinde Arama

26 Haziran 2013 Çarşamba

Program Ve Uygulamaların Boyutlarını Öğrenmenin Yöntemleri



Yer açma


Eğer sisteminizde yer açmak istiyorsanız öncelikle Programların ve Uygulamaların boyutlarını öğrenmeniz gerekiyor.Program ve uygulamalarının boyut bilgilerine ihtiyacınız var ise öğrenmenin bir kaç yolu vardır.Windows 7'den farklı olarak Windows 8'de bir de başlat ekranı uygulamaları bulunuyor.Bu uygulamalarında boyutlarını öğrenmek için iki farklı yol vardır.Bu yazı yer işgal eden program ve uygulamalarınızın kapladıkları alanları Windows 8 üzerinde öğrenmeniz için bir takım ipuçları içeriyor.Şimdi hep birlikte bu yöntemlere bakalım.İlk iki yöntem programlar için, diğer iki yöntemse uygulamalar içindir.




Yöntem 1: Program Ve Özelliklerden Öğrenme


Program Ve Özelliklerden Öğrenme


En çok kullanılan yöntemlerden bir tanesidir.Dosya gezgininde "Denetim Masası\Programlar\Programlar ve Özellikler" yolunu izleyin.Buradan boyut filtresini kullanarak en çok yer kaplayan programları tespit edebilirsiniz.Yalnız burada Windows 8 başlat ekranı üzerindeki uygulamaları göremezsiniz.Onun için 3 ve 4. yönteme bakın.





Yöntem 2: Program Klasöründen Öğrenme


Program Klasöründen Öğrenme


Programların yüklü bulunduğu klasörü bulup (Genelde Program Files içindedir), sağ tıklayıp dosya özellerine bakarak kapladığı alanı rahatlıkla öğrenebilirsiniz.





Yöntem 3: Uygulama Boyutlarını Öğrenme


Uygulama Boyutlarını Öğrenme


Windows 8 uygulamaları, programlar gibi program ekle kaldır üzerinde görüntülenemez.Yükleme yeri varsayılan olarak program files'ta değildir.Uygulamaların hepsi tek bir klasörde toplanır.Onun için yöntem 4'e bakınız.Uygulama boyutları için sağ yardımcı bardan "Ayarlar"a girin.Daha sonra "Bilgisayar ayarlarını değiştir"e basın.Burada "Genel" sekemsinde bulunan "Kullanılabilir depolama alanı" başlığının altındaki uygulama boyutlarını görüntüle yazısına tıklayın.


Uygulama Boyutlarını Öğrenme


Burada en çok yer kaplayan ve en az yer kaplayan uygulamaları rahatlıkla ayırt edebilirsiniz.Disk alanından kazanmak için en çok alan işgal eden uygulamaları kaldırmak mantıklı bir çözüm olacaktır.





Yöntem 4: Uygulama Kurulum Klasörü


Uygulama Kurulum Klasörü


Uygulama kurulum klasörü mağazadan indirdiğiniz tüm uygulamaların bulunduğu bir klasördür.Ulaşmak için "C:\Program Files\WindowsApps" yolunu izleyin.Yalnız bu klasör varsayılan olarak gizlenmiş durumdadır.O yüzden dosya gezgini üzerinde görünüm menüsünden gizli öğeler'i açmanız gerekiyor.WindowsApps içinde her uygulamanın boyutunu dosya özelliklerine bakarak bulabilirsiniz.Umarım yararlı bir yazı olmuştur.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

< >
back to top