Windows9tr.Com içinde Arama

7 Temmuz 2013 Pazar

Mağazadaki Olası Sorunlar İçin Mağaza Önbelleği Temizleme



Mağaza İkon


Mağaza şüphesiz en çok ziyaret ettiğimiz alanlardan bir tanesi.Çünkü orada binlerce yeni, keşfedilmeyi bekleyen uygulama var.Hatta her gün yüzlerce yeni uygulama ile çeşitliliği ve kalitesi artıyor.Mağazada da bir takım sorunlar ile karşılaşabilirsiniz.Örneğin mağazadan indirdiğiniz uygulamaların yüklemesinin yarım kalması ya da mağaza görünümündeki sorunlar.Özellikle sık karşılaşılan ve sürekli bize de sorulan mağaza üzerindeki uygulamanın yüklenmemiş olmasına rağmen yüklenmiş gözükmesi hatası gibi.Bu ve benzeri hatalarda mağaza önbelleği sıfırlayarak sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.Hatta arada önbellek temizliği yaparak mağazanın sağlıklı çalışmasını sağlayabilirsiniz.Önbellek nedir ? Daha önce ziyaret ettiğiniz mağazada yüklediğiniz uygulamalar, mağaza aramaları gibi kayıtları sizin için tutan ve sürekli şişen, temizlenmesi gereken gereksiz bilgiler yığını.Yarım kalmış bir programın yüklenmiş gibi gözükmesi tamamen önbellek deki hataların bir sonucudur.Mağaza da önbellek nasıl sıfırlanır ? Önbellek sıfırlamak aslında çok kolaydır.Windows 8'in derinlerinde bizim göremediğimiz binlerce araç var.Bu araçlara ulaşmanın en kolay yolu arama yapmaktır.


Wsreset


Bu yazıda mağaza da önbellek temizlemek için "WSReset.exe" aracını çalıştıralım."WSReset.exe" aracını çalıştırmak için (Win + F) tuşuna basın.Arama kutusuna "WSReset.exe" yazın.Uygulamaya sağ tıklayın ve "Yönetici olarak çalıştır"a basın.Gelen izin penceresine evet deyin.


Mağaza Önbellek temizleme


Artık mağazanız ilk gün ki gibi tertemiz olacaktır.Bunu herhangi bir sorun olmasa da ara sıra yapmanızda fayda var.Umarım yararlı olur.İyi bloglar.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

< >
back to top