Windows9tr.Com içinde Arama

12 Temmuz 2013 Cuma

Windows 8.1 ile Üç Boyutlu Baskı Desteği Geliyor


Birkaç hafta önce Steve Clayton’un bir yazısıyla hepimiz çok heyecanlandık. Steve yazısında birkaç ay önce Shanen Boetcher ile buluştuğunu anlatıyordu.
3D baskı malzemeleri, 3D tasarım resimleri ve altı tane 3D yazıcı ile çevrili bir açık ofisin ortasında Shanen ve Steve arasındaki diyalog şöyleydi:
Steve       :           “Burada neler oluyor?”
Shanen     :           “Windows için 3D baskıyı kuruyoruz”
Steve       :           “Ne? 3D yazıcımı Windows’a bağlayıp uygun dosyaları basabiliyor muyum?”
Shanen     :           “Elbette”
Bu olanak BUILD konferansında, Steve Ballmer’ın konuşması sırasında duyuruldu ve gösterildi. Microsoft ekibinin açıkladığı Windows 8.1’in destekleyeceği 3D unsurlar şu şekilde:
  • 3D üretim cihazları için sürücü modeli
  • 3D üretim cihazları için Windows Mağazası uygulama desteği
  • İş bekletme ve sıralama desteği
  • Modelleme cihaz özellikleri için Anahtar Kelimeler
  • 3D üretim işlerini desteklemek için uygulama API’leri

Bu gelişmenin çok önemli olduğunu düşünüyorum.  Tıpkı Shanen’in Resmi Microsoft Blog’daki yazısında belirttiği gibi, 3D baskının giderek daha da popülerleşeceğini biliyoruz, bu sebeple de onu dünyanın en büyük platformu olan Windows ile destekliyoruz.
Şimdiye kadar, 3D baskı yapabilmek için açık kaynaklı uygulamalar kullanılarak 3D modellemelerin yapılması, hazırlanan modellerin 3D dosya formatına dönüştürülmesi, baskıya hazır hale getirilmesi ve son olarak baskı cihazına özel bir yazılıma gönderilmesi gerekiyordu.
Bu zorlu aşamalar Windows 8.1 ile birlikte ortadan kalkıyor. Uygulama geliştiricileri için Windows 8.1, uzun süredir iki boyutlu baskı için sunulan bir özellik olan, 3D modellerini gönderebilecekleri bir uygulama programlama arayüzü (API) geliştirdi. Bu özellik donanım geliştiricilerine, 3D yazıcıya takıldığında otomatik olarak indirilip, yapılandırılmasını sağlayacak sürücüler geliştirme imkanı sunuyor. Windows 8.1 oldukça işlevli iş bekletme, sıralama yönetimi ve her zaman olduğu gibi UI desteği sağlıyor. Bu özellikle ilgili, belki de, en mükemmel olan şey ise, uygulama yapımcılarının içeriklerini, her bir cihaz için ayrı bir çalışmaya gerek olmadan pek çok 3D yazıcıya gönderebiliyor olması. 3D yazıcılar için en büyük zorluklardan biri, baskı için çok ilginç içerikleri işlemek zorunda kalmalarıdır. Bu gelişme ile, artık 3D yazıcılar her uygulama için ayrı bir çalışma gerektirmeden ve hatta gelecekte gönderilecek uygulamalarla dahi otomatik olarak çalışacak olan Windows 8.1 desteğinden faydalanabilecek.
Microsoft 3D baskı takımı 2012’nin Ekim ayında bir araya geldi ve bu problemi ele almaya başladı. İlk konu, var olan 3D baskı deneyim eksikliğinin analiz edilmesiydi. Bu analiz sonunda problemin, yıllar önce 2D baskıda da yaşandığını fark ettiler. Bu keşif 3D yazıcılarla yaşanan sorunun çok daha hızlı bir şekilde çözülmesini sağladı.
Dahası, üreticiler ve geliştiriciler Microsoft 3D kaynakları ile, aşağıdaki link üzerinden bugünden tanışabilecek.

Sonuç olarak, Windows 8.1 3D baskıdaki karışıklığı ve güvenilirlik sorunlarını düzenlemek için çok yol aldı. Bu, önümüzdeki süreçte yeni eklentilerin geliştirilmeyeceği anlamına gelmiyor, ancak bu eklentiyle müşterilerimize en kısa zamanda çok daha iyi deneyimler sağlamak söz konusu oluyor.
Bundan sonra belki de en büyük görev uygulama geliştiricilerine düşüyor: Baskı almak için bir sürü 3D şey bulmak!

- See more at: http://blog.microsoft.com.tr/windows-8-1de-uc-boyutlu-baski.html#sthash.YzdlIz6h.dpuf

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

< >
back to top